Pekka

Lähde huippukokki Pekka Liukkosen kanssa aitojen makujen matkalle

Pekka on asiakkaiden rakastama, aito ja välitön ravintola-alan moniosaaja. Vahva ammattitaito on syntynyt monien seikkailujen kautta. Pekka tunnetaan alan kehittäjänä, kokkina, keittiömestarina ja kouluttajana. Hänen vahvuuksiaan ovat visuaalisuus ja luova tekemisen ote, ilmiömäinen selkeiden perusmakujen hallinta ja niiden yhdistäminen herkulliseksi kokonaisuudeksi. Rautaisen ammattitaidon salaisuus taas on ensiluokkaisten raaka-aineiden käytössä.

Maku on hyvän ruoan tärkein elementti.
Matka avaa Pekan ajattelun makujen filosofiasta.

Mistä maku syntyy? Mistä maut löytyvät? Miten täydellinen maku rakennetaan?
Viikonlopun aikana sukelletaan makujen ytimeen, harjoitetaan omaa makuaistia,
opitaan havainnoimaan omaa makumaailmaa. Harjaannumme tunnistamaan
puhtaita makuja ja luomaan makujen harmoniaa monimuotoisesti.

"Pekalla on suhde ruokaan. Se on rakkaussuhde, jota värittää suuri kunnioitus. Kun maistaa Pekan risottoa, se koskettaa ja tulee nautinnosta veset silmiin."

- Juha Laitila, esiintyvä taiteilija ja ruokaenthusiasti

El Monten keittiössä valmistuu rehellisiä makuja. Pekan ruokafilosofia perustuu klassiseen suomalaiseen keittotaitoon. Raaka-aineet ja viinit tuodaan suoraan pientuottajilta sekä Suomen luonnosta. Näistä aineksista syntyy eettisesti ja vastuullisesti tuotettua ruokaa.